Loading...
Geo · Eng

Hotel Kazbegi

Project information
Our service Architecture
Year 2019
Location Kazbegi / Georgia
Area 4 500 Sqm
Project status In progress
Credits
Project team Nino Tchanturia / Luka Chaganava / Amiran Shariphashvili / Nikoloz Jabadari / Vakhtang Tskhovrebashvili
Project description

The project area is located in Kazbegi, Stepantsminda. The aim of the project was to design the building that would be in harmony with the environment and revitalize it. The project is designed to meet the international standards for hotels, both functionally and visually. The construction was set in depth, away from the cadastral red lines, to make it easier to arrange the open parking at the main entrance of the hotel. The remaining areas were covered with verdure. The row of trees between the highway and the building helps to move the central façade to the background in such a way not to violate natural environment.

To the West of the project area there is the river of Tergi, to the East – the main highway, as for the North and the South there are neighboring lands. The hotel consists of two basement, one ground and three upper ground floors. On the first basement there were arranged the conference halls with the access to the ground floor, kitchen and auxiliary storerooms, lobby, closets and locker-rooms. On the same floor there is the swimming pool and the terrace connected with it. The other three floors are occupied with the rooms of the hotel.

From the main entrance we get in the lobby. To the right of the central entrance there is the reception desk and the administrative office behind it, meeting room and luggage storage. The lobby is divided into rest zones with different types of soft lounge furniture.
To the left of the central entrance there are elevators, ski storage room, as well as the restaurant and the bar. It is possible to get to the terrace from the restaurant. Architectural look of the building is created by a combination of local natural stones, metal, wood and glass. The floor of the main entrance is completely covered with glass from the side of the facade, while on the other floors there are wooden balconies with decorative trims. Using the above-mentioned natural materials gave us the opportunity to build the construction that would be harmonious in the existing environment.

© 2021 NS STUDIO