Loading...
Geo · Eng

Apartment near Tbilisi State Conservatoire

Project information
Our service Interior design
Year 2015
Location Tbilisi / Georgia
Area 205 Sqm
Project status Finished
Credits
Project team Nino Tchanturia / Luka Chaganava
Photographer Nick Paniashvili
Project description

The two-storey space that is built above the old house, is located next to Tbilisi State Conservatoire. Prior to renovation works, the common area of the house, where we get through the staircase, was divided into various functional spaces. Such planning didn’t fit the customer’s daily life. Accordingly, we decided to create the space where all the elements would meet the requirements of the property owner. We dismantled all the partitions, unpacked the ceiling and walls of outer perimeter and united into a single space, that brought a new life to the apartment. There are some details that create distinctive mood for the particular space. For instance, an existing two-sided fireplace, separating the kitchen and the living room, metal and wooden windows, with wooden shutters and natural light coming from the second floor.

The location of the apartment allowed us to use an impressive exterior in the interior. Each item tells its story in the house, connecting the resident with the interior, making the home even more cozy and comfortable. That was our intention to use less modern furniture, lighting, but fill the space with simple, old furniture that is related to some precious memories for the owner of the house. On the second floor there is a small workroom and another sitting area on the terrace which overlooks Old Tbilisi and the Funicular.

© 2020 NS STUDIO